Šport > Moto športi
510 ogledov

Koronavirus kriv za odpoved dirke v elitnem razredu

motoGP Epa
Širjenje nevarnega virusa je vplivalo na spored motociklističnega svetovnega prvenstva.

Vodstvo tekmovanja v svetovnem prvenstvu v motociklizmu je sporočilo, da je zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom odpovedalo preizkušnjo v elitnem motociklističnem razredu motoGP na prvi postaji sezone svetovnega prvenstva v Katarju 8. marca.

Krovna motociklistična zveza Fim in vodstvo tekmovanja Dorna sta novico o odpovedi pojasnila s težavami, ki jih imajo zaradi omejitev potovanj v Katar udeleženci dirke, predvsem tisti, ki prihajajo iz Italije.

V Katarju so zaradi nevarnosti epidemije koronavirusa uvedli stroge preventivne ukrepe. Za potnike iz določenih držav, med katerimi je tudi Italija, predvidevajo 14-dnevno karanteno. Ta je predvidena tudi za vse, ki so v zadnjih dveh tednih bili v Italiji.

Tadej Pogačar Koronavirus Šport Slovenski kolesarski zvezdnik v karanteni

Ker je prav Italija ena vodilnih držav oziroma udeleženk v SP - tako z dirkači kot s spremljevalnim osebjem -, so se v vodstvu tekmovanja odločili, da dirke v elitnem razredu na uvodu v sezono ne bo.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 bodo dirko izvedli po predvidenem urniku, saj so bili udeleženci teh razredov v zadnjih dneh že zbrani v Katarju na testiranjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice