Zdravje
31715 ogledov

Sedma okužba na Hrvaškem, javiti se mora na tisoče ljudi

Koronavirus, Hrvaška epa
Na Hrvaškem so zabeležili sedmo okužbo s koronavirusom, gre za osebo, ki je bila v tesnem stiku z okuženim z Reke. Šlo naj bi za hčerko obolelega zakonskega para z Reke.

Zdaj so okužene tri osebe iz Zagreba in štiri z Reke. Vsi se počutijo dobro, na Hrvaškem pa so zadovoljni, saj za zdaj ni okuženih izven ožjih krogov obolelih.

So pa na Hrvaškem po včerajšnjem pozivu ljudem, naj se ne rokujejo in trgovcem, naj po vsakem vnosu PIN-številk dezinficirajo POS-terminale, danes objavili nov presenetljiv poziv.

Pod nadzorom 1.648 ljudi

Vse ljudi, ki so bili v zadnjih v 14 dnevih na Kitajskem, v Hong Kongu, na Japonskem, v Južni Koreji, Singpurju, v Iranu ali Italiji (Lombardija, Veneto, Emilia Romagna in Piemont), so pozvali, naj ne hodijo na javne shode.

"1.648 ljudi je pod nadzorom," je danes novinarjem povedal direktor hrvaškega inštituta za javno zdravje Krunoslav Capak.

Osebe, ki imajo znake prehlada, pa v zadnjih 14 dneh niso bile v omenjenih državah, naj se obrnejo na svojega osebnega zdravnika.

Tisti, ki so v zadnjih14 dneh bili v teh državah pa se morajo javiti epidemiologu, ne glede na to, ali imajo simptome koronavirusa, najočitnejša znaka sta vročina in suh kašelj, da bodo dobili navodila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.