Svet
107059 ogledov

Pijan voznik avtomobile s tovornjaka raztresel po avtocesti

Prometna nesreča, avtomobili padli s tovornjaka
1/6
24sata/bralec
"Pripeljal sem morda dve minuti po nesreči, skoraj bi se zaletel vanje. Razbitine so bile vsepovsod," je povedal bralec portala 24sata.

Do nesreče je prišlo med odcepoma Zadar I in Zadar II v smeti proti Zagrebu v petek nekaj pred polnočjo. Avtocesta na tem odseku je bila vso noč zaprta, promet proti Zagrebu pa so sprostili danes nekaj pred deseto dopoldan.

V nesreči je bil udeležen tovornjak, ki je prevažal avtomobile. Več jih je padlo na avtocesto in celo končalo na drugi strani avtoceste. Vse je bilo zaprto. Ostanki avtomobilov so bili tudi sto metrov stran od tovornaka. Nekateri so vozili vzvratno do najbližjega izvoza, je povedal bralec.

"Sinoči okrog 23.40 je med izvozoma Zadar I in Zadar II državljan Bosne in Hercegovine na tovornjaki prevažal avtomobile. Izgubil je nadzor nad vozilom, prebil zaščitno ograjo in zapeljal na drugo stran avtoceste, kjer je v tovornjak trčilo osebno vozilo zagrebških registrskih oznak. Štirje avtomobili so padli s tovornjaka," je sporočila policija.

Voznik je imel v krvi 0,84 promila alkohola. Na srečo ni bil v nesreči nihče poškodovan, nastala pa je velika materialna škoda.

Promet v smeri proti jugu je bil odprt ob pol šestih zjutraj, proti severu pa šele okrog desetih dopoldan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • samanta 12:01 01.marec 2020.

    Na tovornjaki?..pa kdo piše to?..

  • sam50 10:13 01.marec 2020.

    Hvala bogu,da ni nikomur nič,avti so bili pa tako ali tako sami krši....