Magazin > Lepota & telo
899 ogledov

Zaščita pred koronavirusom: Tako si pravilno umivamo roke!

Razkužilo nič bolje ne ščiti pred virusi kot redno umivanje rok. (Foto: Shutters Žurnal24 main
Številka ena pri zaščiti pred okužbami je pravilno umivanje rok. Ste vedeli, da pravilen postopek umivanja rok traja ene minuto?

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je posnela video, ki prikazuje, kako si pravilno umiti roke. To je namreč prvi preventivni ukrep, da v sezoni virusov ne zbolimo ...

Roke morate umivati eno minuto, ali pa pri vsakem koraku šteti do deset. Pomembno je da uporabite zadostno količino mila in z njim prekrijete vso površino dlani, tako na zunanji kot notranji strani. Vodo pustite teči, medtem ko se milite, nato podrgnite dlan ob dlan, da z milom ustvarite peno. Dobro podrgnite tudi zunanjo plat dlani in nadaljujte z umivanjem med prsti. Konjice prstov umijte tako, da jih podrgnete ob dlan, nato pa s krožnimi gibi umijte še palce. Za konec s prsti podrgnite po notranji strani dlani in roke dobro sperite pod tekočo vodo. 

Roke si posušite s papirnato brisačo, s katero nato zaprete vodo. Če brisač ni na voljo, vodo zaprite s komolcem. Pomembno je tudi, da pred pranjem rok snamete prstane in jih operete in posušite, preden si operete roke. 

Vse korake si lahko ogledate na spodnjem posnetku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice