Svet
26304 ogledov

"Prijatelji mi pišejo, da sem ga moral močno za****, da nisem okužil dekleta"

Koronavirus na Hrvaškem 24sata
Oboleli Hrvat opisuje, kako je videti njegov dan v bolnišnični karanteni. Kot vse kaže, so okužbo potrdili tudi pri njegovem dekletu in to šele po tretjem testiranju.

Dvojčka s Hrvaške, ki sta se prva v naši južni sosedi okužila s koronavirusom, sta v bolnišnični karanteni. Kot pišejo hrvaški mediji, vse počneta sama - od merjenja temperature do preverjanja ravni kisika v krvi ter srčnega utripa. 

"Zazvoni nama ob sedmi uri zjutraj, sestre naju zbudijo, ker morava izmeriti saturacijo, pulz in temperaturo. Dobra novica, termometer prvič pokaže, da nimam temperature."

Koronavirus v Italiji Zdravje Vse, kar moramo vedeti o koronavirusu

Najbolj si želi, da čimprej ozdravi

Oboleli Hrvat je tako opisal, kako je videti njegov dan v bolnišnici, odkar se je okužil s koronavirusom. Z bratom dvojčkom sta skupaj v karanteni - njun dan je sestavljen iz odmora, merjenja temperature, prehranjevanja in hoje od zidu do zidu v majhni sobici. Kot pravi, je ves čas prisotna samo ena misel - da se čim prej ozdravi in vrne v svojo dnevno rutino. 

"Ko ste non-stop zaprti, izgubite občutek za čas," je na vprašanje, kako izgleda njegov dan najprej povedal sicer dobro razpoloženi pacient, ki se je s koronavirusom prejšnji teden okužil na tekmi Lige prvakov v Milanu. Dan se mu je začel z dobro novico, saj je bil brez povišane temperature, a že pri naslednjem merjenju je prišlo razočaranje - termometer je pokazal 37,5. 

Koronavirus Kaj je res in kaj ne? Zdravje Preverite: Miti in resnice o koronavirusu

Hrano mu dostavijo pred vrata

"Ko postavijo hrano pred vrata, se oni umaknejo, midva pa prevzameva," je povedal za 24sata in dodal, da se vrata potem ponovno zaklenejo. 

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Enkrat na dan pride k njima v popolni opremi dežurni zdravnik in preveri, kako se počutita, sicer pa z zdravstvenim osebjem komunicirata po telefonu in sta pod neprestanim video nadzorom. 

Če kašelj spremljajo bolečine v prsih, bodite pozorni. Morda je vzrok resnejša b Zdravje Okužen sem s koronavirusom. Kaj naj naredim?

Ni ga bilo pretirano strah

Ko je izvedel, da je okužen s koronavirusom, se je počutil relativno dobro in ga ni bilo strah. "Nisem paničaril in razmišljal, da ljudje zaradi tega umrejo, ker se preprosto nisem tako slabo počutil," je povedal za 24sata. "Tudi nisem imel večjih težav z dihanjem, kašljem, ne boli me grlo, pljuča so čista. Skrbelo pa me je za mamo, babice, dedke, kolege v podjetju."

Novinarje je prosil, da objavljajo točne informacije. "Tukaj vse preberemo, kar je vezano na koronavirus," je povedal. "Nekje sem prebral, da je mama mojega dekleta zdravnica ter da me je ona prva pregledala in ima simptome, kar ni res."   Njegovo dekle, ki je bilo skupaj z njim v Milanu, so dvakrat testirali in je bila obakrat negativna. Večernji list sedaj poroča, da je tretjo testiranje pokazale, da je na žalost okužena tudi ona. 

Koronavirus Novi virus Svet Na Hrvaškem potrdili drugo okužbo s koronavirusom

S prijatelji se šali na račun koronavirusa

"Ona nima ne simptomov ne povišane temperature - le ta se ji je malo dvignila od stresa, ko sem ji povedl, da sem okužen," je še povedal pacient, ki je tudi v stalnem kontaktu s prijatelji, s čimer si krajša čas in odžene misli od koronavirusa. Koronavirus je seveda glavna tema, a se s prijatelji na ta račun šali. 

"Nekateri mi pišejo, da sem ga moral močno 'zasrati', da nisem okužil dekleta," je v smehu povedal za 24sata. "Drugi pravijo, da je kriv Dinamo - če ne bi dobil dveh golov od Shakhtarja, jaz ne bi končal v Milanu. Veliko je tega."

Koronavirus Svet Na Hrvaškem potrdili prvi primer koronavirusa, v Avstriji dva

Koronavirus v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Z dvojčkom sta skupaj že vse življenje, za kratek čas ju je ločil koronavirus. "No, ne za dolgo," je povedal za 24sata. "Skupaj sva študirala, skupaj sva prestala vse probleme okoi izpitov." Povedal je še, da ima tudi njegov brat dekle, a ona ni v nevarnosti, da bi lahko bila okužena. V času, ko se je on vrnil iz Milana, je bila namreč na poti in se nista videla. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.