Slovenija
4159 ogledov

Več kot 10-kilometrski zastoj na dolenjski avtocesti

zastoj dolenjska avtocesta proti Hrvaški PIC
Na dolenjski avtocesti je med Drnovim in Obrežjem proti Hrvaški dolg zastoj.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je ob 13.30 zastoj tovornih vozil na odstavnem pasu dolg 11 kilometrov. Čakalna doba za tovorna vozila na izstopu Obrežje je predvidoma več kot 6 ur. 

Čakalna doba za tovorna vozila pri izstopu iz Slovenije je tudi na mejnem prehodu Metlika.

Zastoj je nastal zaradi odločitve Hrvaške, da pregleduje potnike, ki vstopajo v državo, kar je na tiskovni konferenci po seji vlade potrdil tudi predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle Marjan Šarec

zastoj dolenjska avtocesta proti Hrvaški | Avtor: PIC PIC

Na Hrvaškem so se po izbruhu epidemije na severu Italije in potrjeni prvi okužbi na Hrvaškem odločili za epidemiološko razvrščanje potnikov, za katere bodo ocenili, da bi po vstopu na Hrvaško potrebovali zdravniški nadzor. 

Na posameznih mejnih prehodih so postavili zabojnike, kjer naloge opravljajo sanitarni inšpektorji in zdravniki epidemiologi. 

zastoj dolenjska avtocesta proti Hrvaški | Avtor: PIC PIC
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar VseOK
    VseOK 13:59 27.februar 2020.

    Tako je tudi prav. Preverjat bi bilo vse potnike na letališču pa na Italijanski meji s Slovenijo, prav tako na Hrvaški strani, okrepi iz naše strani bi morali biti bolj strogi ne, da čakamo na ukaze iz Bruslja, sej imamo svojo pamet a ne.

  • jakec1575 13:29 27.februar 2020.

    Hrvati imajo veliko gasterbajtarjev za razliko od nas. tole ustavljanej tovornjakov pa je skodovanje poslu. verjetno sbiji, bosni in ostalim, ki gredo cez hrvasko. nima veze z virusom.

  • max 13:23 27.februar 2020.

    Pravilno. Virus poskušajo preprečiti predno se razpase po državi. Enako počnemo v Sloveniji. Preventiva. Italijani so zamudili z ukrepi in posledice so jih je udarile na polno.