Šport > Zimski športi
101 ogledov

Kvitfjell potrjen, o Cortini čez nekaj dni

Wengen smuk proga sneženje Reševalni pas/Twitter
Mednarodna smučarska zveza v povezani s koronavirusom še ni posegla v koledar alpskega smučanja.

Danes so pri Fis potrdili izvedbo tekem konec tedna v Kvitfjellu. Do možnih sprememb pa lahko pride v povezavi s finalom pokala v italijanski Cortini d'Ampezzo. O tem bo Fis odločala v petek.

Žan Kranjec Sölden Brez rdeče majice Šport Žan Kranjec ne ve, kaj je šlo narobe

Vodstvo Fisa se je o težavah v Italiji že posvetovalo preko telefona in sklenilo, da zaenkrat počaka z odločitvami, povezanimi s korona virusom. Najprej bo Fis po nasvetu Italijanov počakala na morebitne odločitve deželne vlade v Benečiji in vlade v Rimu.

Deželna vlada je namreč napovedala, da bo v petek preverila in morda aktualizirala ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Delno je v športna tekmovanja posegla že zdaj, saj so v Benečiji prepovedane denimo nogometne tekme.

honda Druga odpoved Šport Koronavirus kroji usodo motociklistov

Vsekakor si pri Fis tekmovanje želijo, saj bi bil finale svetovnega pokala obenem generalka za svetovno prvenstvo, ki ga Cortina gosti prihodnje leto.

Pri Fis so dodali še, da se bodo tudi v povezavi z izvedbo drugih smučarskih tekmovanj držali ukrepov, ki jih bodo izrekle lokalne oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.