Šport > Zimski športi
1299 ogledov

Žan Kranjec ne ve, kaj je šlo narobe

Žan Kranjec Epa
Veleslalom v Hinterstoderju se ni razpletel v skladu s pričakovanji slovenskih ljubiteljev belega cirkusa.

Žan Kranjec je z zanj najskromnejšim veleslalomskim dosežkom v sezoni, tekmo je končal kot 13., slekel rdečo majico vodilnega veleslalomista zime, ki jo je oblekel pred 52 dnevi z zmago na veleslalomu v Adelbodnu.

To so s pridom izkoristili najbližji konkurenti za mali globus, Norvežan Henrik Kristoffersen, Francoz Alexis Pinturault ter Hrvat Filip Zubčić, ki so nova najboljša veleslalomska trojka.

žan kranjec Težko bo Šport Katastrofa Kranjca v finalu, tekmeci za globus odlični

"Seveda nisem zadovoljen. Šele po natančni analizi bom lahko povedal, kje je šla po zlu pričakovana višja uvrstitev. Občutki med smučanjem namreč niso bili slabi, dal sem svoj maksimum," natančnega odgovora še ni poznal Kranjec, ki seveda najraje smuča na trdih in strmih podlagah, ki nudijo najboljši oprijem. In tega v Hinterstoderju v finalu ni imel pod smučmi.

"Gremo naprej. Sledi nekaj dni počitka, regeneracijski in kondicijski trening, konec tedna pa bom najbrž že na snegu, po vsej verjetnosti v Kranjski Gori," napoveduje Kranjec.

"Danes je Žan tudi v drugo maksimalno napadel, ampak se na progi ni znašel. V teh težkih razmerah se to hitro pozna na času. Tu še posebej, saj začetni strmini sledi ravnina, na katero mora smučar prinesti ustrezno hitrost. Danes je bilo za visoko uvrstitev potrebno smučati zelo drzno," pa je razlog za Kranjčev zdrs našel trener Klemen Bergant.

Federica Brignone Kombinacija Šport Po odpovedi podeljen mali kristalni globus

Razlike med najboljšimi v veleslalomskem seštevku so sila majhne. Zato se 27-letnik iz Bukovice pri Vodicah nikakor ne namerava zadovoljiti z zgolj četrtim mestom v veleslalomskem seštevku, potem ko je bil januarja in februarja na prvem mestu.

Marca bosta na sporedu še dva veleslaloma, domači v Kranjski Gori in nato še finalni v Cortini d'Ampezzo, ki bo zaradi grožnje s koronavirusom najverjetneje potekal brez navijaškega pridiha in občinstva na tribunah.

Moški del svetovnega pokala se bo preselil na Norveško v Kvitfjell, kjer bosta 7. in 8. marca smuk in superveleslalom.

Komentarjev 1
Sorodne novice