Šport > Zimski športi
806 ogledov

Bianca pobelila Hinterstoder, fantje brez tekme

Hinterstoder Reševalni pas/Twitter
Vreme ponovno kroji spored smučarskega svetovnega pokala.

Organizatorji tekmovanj za svetovni pokal alpskih smučarjev v Hinterstoderju so bili zaradi slabega vremena prisiljeni odpovedati moško alpsko kombinacijo, ki je bila načrtovana za danes s slalomom in superveleslalomom. Mednarodna smučarska zveza (Fis) še ni sporočila, ali bo skušala nadomestiti odpadlo tekmo.

Avstrijo je ponoči prešla nevihtna fronta z imenom Bianca, ki je prinesla obilno pošiljko padavin, padavine pa je spremljal tudi močan veter. Na progo Hannesa Trinkla v Hinterstoderju je nasulo vsaj 30 centimetrov svežega snega.

Zaradi snežne nevihte so bili organizatorji tega tekmovanja že v četrtek primorani v spremembo urnika. Tako so na spored najprej dali kombinacijski slalom in nato superveleslalom.

Na startu kombinacije so bili štirje Slovenci Martin Čater, Klemen Kosi, Boštjan Kline in Štefan Hadalin, svetovni podprvak v tej disciplini.

Po dveh izpeljanih kombinacijah je na vrhu seštevka Francoz Alexis Pinturault, katerega največji nasprotnik za osvojitev malega globusa bo Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Za najboljši slovenski dosežek na kombiniranih tekmah je poskrbel Celjan Čater s šestim mestom v Wengnu. Čater v seštevku discipline zaseda 13. mesto.

FIS Šport Tekme v Nemčiji odpadejo, Italija kljub koronavirusu še na programu

Organizatorji so bili zaradi orkana, ki so mu nadeli ime Bianca, prisiljeni na novo določiti spored tekem. Moški veleslalom z Žanom Kranjcem v osrednji vlogi bo po novem v ponedeljek, alpsko kombinacijo bodo skušali izpeljati v nedeljo, superveleslalom bo v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice