Šport > Zimski športi
277 ogledov

Tekme v Nemčiji odpadejo, Italija kljub koronavirusu še na programu

Reševalni pas/Twitter
Prihodnji konec tedna, 7. in 8. marca, bi morala v nemškem Ofterschwangu potekati veleslalom in slalom za svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske, a tekem zaradi slabe vremenske napovedi tam ne bo, je potrdila Mednarodna smučarska zveza Fis.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, glede na napoved in dejstvo, da skoraj ni bilo snežnih padavin, ni bilo druge možnosti, kot da se tekma odpove. Na Bavarskem je bilo namreč v preteklih dneh tako toplo, da organizatorji niso mogli izdelovati niti umetnega snega.

Zaenkrat še ni znano, ali bosta tekmi tehničnih disciplin mogoče izpeljani kje drugje.

Prihajajoči konec tedna bo ženska alpska karavana tekmovala v italijanskem La Thuilu, kjer bosta tekmi v superveleslalomu in alpski kombinaciji, obisk pa bo zaradi zajezitve širjenja koronavirusa omejen.

Finale v Cortini ostaja na programu

Zaradi strahu pred koronavirusom, ki se je razširil po severni Italiji, se pojavljajo vprašanja, kaj bo s finalom svetovnega pokala v alpskem smučanju. A kot je za švedsko tiskovno agencijo zatrdil Markus Waldner, vodja tekmovanj pri Mednarodni smučarski zvezi Fis, je Cortina d'Ampezzo zaenkrat njihova edina izbira za finale med 18. in 22. marcem.

Cortina leži na severu Benečije, ki je za Lombardijo druga najbolj prizadeta regija v Italiji. Po podatkih italijanske vlade je žarišče Benečije v turističnih Benetkah, ki ležijo več kot 150 kilometrov južno od Cortine.

Kot švedsko tiskovno agencijo SVT povzema spletna stran skiracing.com, pri Fis razmišljajo, da bi zaradi varnosti finale svetovnega pokala gostili pred praznimi tribunami.

"V tem trenutku je Cortina kot prizorišče tekem potrjena, a brez prisotnosti navijačev. Preučujemo tudi druge možnosti. Imamo načrt A, načrt B in načrt C. Največji izziv predstavljajo tekme hitrih disciplin. Ampak trenutno je samo en uraden načrt: Cortina," je dejal Waldner.

Podobno bo tudi ta konec tedna v italijanskem La Thuilu, kjer bodo tekme hitrih disciplin za ženske. Vendar bodo tam organizatorji obisk zgolj omejili, ker zaenkrat iz regije Aosta ne poročajo o obolelih. So pa v Italiji že prestavili številne športne dogodke ali omejili dostop navijačev na športne dogodke na prostem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.