Zaradi možnosti električnega udara Ikea odpoklicala svetilke

Foto: S. H. H.
Foto: S. H. H.
Švedska Ikea kupce, ki so v njihovih trgovinah kupili svetilke Gothem, poziva, naj jih, tudi, če delujejo normalno, takoj nehajo uporabljati in jih vrnejo v trgovino. Kupnino bo Ikea vrnila v celoti.
Oglej si celoten članek

Ikea umika svetilke iz prodaje zaradi poškodovanih električnih kablov, ki so jih našli pri nekaterih svetilkah Gothem. Svetilke s poškodovanimi kabli namreč predstavljajo nevarnost električnega udara, saj poškodovani kabli lahko povzročijo električno napetost tudi v kovinskem ohišju svetilke.

Elektrika stresla kupca v trgovini in zaposlene

Poškodovane električne kable so našli pri nekaterih primerkih, doslej pa še niso prejeli nobenega poročila o poškodbah, ki bi nastale zaradi svetilk Gothem, so pa bili opozorjeni o nezgodah, pri katerih je elektrika stresla dva kupca in zaposlene v trgovini Ikea.

Kupnino vrnejo tudi, če nimate računa

Svetilke Gothem so bile sicer od oktobra lani v prodaji v vseh trgovinah na trgih, kjer je Ikea prisotna. Iz prodaje umikajo vse tri modele - dve namizni in eno talno svetilko.

Kupci lahko sporni izdelek vrnejo v katerokoli trgovino Ikea v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem, ne glede na to, v kateri trgovini so izdelek kupili. Kupnino bodo dobili povrnjeno v celoti, tudi če nimajo računa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.