Svet
47 ogledov

Zaradi možnosti električnega udara Ikea odpoklicala svetilke

svetike Ikea S. H. H.
Švedska Ikea kupce, ki so v njihovih trgovinah kupili svetilke Gothem, poziva, naj jih, tudi, če delujejo normalno, takoj nehajo uporabljati in jih vrnejo v trgovino. Kupnino bo Ikea vrnila v celoti.

Ikea umika svetilke iz prodaje zaradi poškodovanih električnih kablov, ki so jih našli pri nekaterih svetilkah Gothem. Svetilke s poškodovanimi kabli namreč predstavljajo nevarnost električnega udara, saj poškodovani kabli lahko povzročijo električno napetost tudi v kovinskem ohišju svetilke.

Elektrika stresla kupca v trgovini in zaposlene

Poškodovane električne kable so našli pri nekaterih primerkih, doslej pa še niso prejeli nobenega poročila o poškodbah, ki bi nastale zaradi svetilk Gothem, so pa bili opozorjeni o nezgodah, pri katerih je elektrika stresla dva kupca in zaposlene v trgovini Ikea.

Kupnino vrnejo tudi, če nimate računa

Svetilke Gothem so bile sicer od oktobra lani v prodaji v vseh trgovinah na trgih, kjer je Ikea prisotna. Iz prodaje umikajo vse tri modele - dve namizni in eno talno svetilko.

Kupci lahko sporni izdelek vrnejo v katerokoli trgovino Ikea v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem, ne glede na to, v kateri trgovini so izdelek kupili. Kupnino bodo dobili povrnjeno v celoti, tudi če nimajo računa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.