Zaradi policijskega nasilja mora posaditi 600 dreves

Foto: razno 16.06.13. protesti, Protesters run out of Gezi Park as riot police fire te
Foto: razno 16.06.13. protesti, Protesters run out of Gezi Park as riot police fire te
Dve leti po istanbulskem protestih, ki so se začeli v Gezi parku, je policist, ki je pozornost javnosti zbudil z brutalno uporabo solzivca obsojen na 20 mesecev zapora pogojno, poleg tega pa mora zasaditi še 600 dreves.
Oglej si celoten članek

Obsojeni policist je solzivec prvi dan mirnih protestov usmeril v obraz Ceydi Sungur, dekletu v rdeči obleki. Zdaj že ikonična fotografija je javnost opozorila na izjemno brutalnost turških policistov, ki so protestnike vseskozi smatrali kot teroriste. Miren protest proti preureditvi parka v nakupovalno središče se je kasneje spremenil v nasprotovanje brutalnosti in avtoritarnosti režima.

Policist, ki je že prvi dan solzivec usmeril v obraz več protestnikov, je bil obsojen na 10 mesecev zaradi poškodovanja ljudi in še na dodatnih 10 zaradi "malomarnosti" na delu. Kot poroča turški The Hürriyet Daily News zaporne kazni zaradi pogojne obsodbe sicer ne bo odsedel, bo pa moral v naslednje pol leta posaditi 600 dreves.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:14 11. Junij 2015.

    Posaditi bo moral 600 dreves, pa ne zato ker je šprical nedolžne protestnike, ampak zato, ker je porabil preveč solzivca …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.