Zaradi požarov evakuirali Samos

Foto: Žurnal24 Grške oblasti so zaradi gozdnega požara na zahodu otoka Samos razglasile izredne
Grške oblasti so zaradi gozdnega požara na zahodu otoka Samos razglasile izredne razmere in evakuirale ljudi iz hotelov. Na Cipru se medtem soočajo z vročino, ki je danes dosegla 46 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

Grške oblasti so izredne razmere razglasile v provincah Marathokambos in Karlovasi na zahodu otoka Samos, ko je v bližnji globeli izbruhnil že drugi večji požar na otoku ta teden. Na kraj požara so že poslali več kot sto gasilcev in prostovoljcev, ki s pomočjo letal in helikopterjev poskušajo pogasiti ogenj.

Po besedah predstavnika lokalnih oblasti naseljena območja niso v neposredni nevarnosti, kljub temu pa so zaradi dima že evakuirali več sto turistov.

Požigalci so pastirji
Medtem so aretirali tudi tri pastirje, ki naj bi stali za štirimi izbruhi požarov prejšnji teden. Ogenj je takrat uničil okoli tisoč hektarjev gozda in obdelovalnih površin na drugi strani otoka.

Na Cipru kar 46 stopinj Celzija
Na Cipru se medtem soočajo z visokimi temperaturami, najvišjimi od leta 1956. Te so v ponedeljek dosegle 46 stopinj Celzija. Visoke temperature se bodo nadaljevale do sredine tedna. Razmere še dodatno otežuje visoka vlaga, o kateri poročajo predvsem z jugovzhodnega dela otoka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.