Svet
10 ogledov

Zaradi požarov evakuirali Samos

Grške oblasti so zaradi gozdnega požara na zahodu otoka Samos razglasile izredne Žurnal24 main
Grške oblasti so zaradi gozdnega požara na zahodu otoka Samos razglasile izredne razmere in evakuirale ljudi iz hotelov. Na Cipru se medtem soočajo z vročino, ki je danes dosegla 46 stopinj Celzija.

Grške oblasti so izredne razmere razglasile v provincah Marathokambos in Karlovasi na zahodu otoka Samos, ko je v bližnji globeli izbruhnil že drugi večji požar na otoku ta teden. Na kraj požara so že poslali več kot sto gasilcev in prostovoljcev, ki s pomočjo letal in helikopterjev poskušajo pogasiti ogenj.

Po besedah predstavnika lokalnih oblasti naseljena območja niso v neposredni nevarnosti, kljub temu pa so zaradi dima že evakuirali več sto turistov.

Požigalci so pastirji
Medtem so aretirali tudi tri pastirje, ki naj bi stali za štirimi izbruhi požarov prejšnji teden. Ogenj je takrat uničil okoli tisoč hektarjev gozda in obdelovalnih površin na drugi strani otoka.

Na Cipru kar 46 stopinj Celzija
Na Cipru se medtem soočajo z visokimi temperaturami, najvišjimi od leta 1956. Te so v ponedeljek dosegle 46 stopinj Celzija. Visoke temperature se bodo nadaljevale do sredine tedna. Razmere še dodatno otežuje visoka vlaga, o kateri poročajo predvsem z jugovzhodnega dela otoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.