Zaradi širjenja delte sledi testiranje vseh prebivalcev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Odločitev je padla. Zaradi širjenja različice delta bodo oblasti v Wuhanu testirale vse prebivalce metropole.
Oglej si celoten članek

Po dobrem letu so v Wuhanu, kjer je novi koronavirus pred več kot letom in pol izbruhnil, potrdili prve lokalne okužbe. Med tujimi delavci v mestu so potrdili sedem lokalnih prenosov okužbe. Tamkajšnje oblasti so zato napovedale testiranje vseh enajst milijonov prebivalcev.

S posameznimi izjemami lokalno omejenih izbruhov na Kitajskem vse od lanskega poletja praktično niso beležili novih okužb. Po izbruhu na letališču v mestu Nanjing pred dvema tednoma pa se je različica delta zdaj razširila že na več deset kitajskih mest. Dodatno je k širjenju prispevalo dejstvo, da se je nekaj okuženih iz Nanjinga udeležilo gledališkega festivala v Zhangjiajieju. Doslej so v državi zabeležili že več kot 400 lokalnih primerov okužbe z delto, samo danes poročajo o 61.

V več mestih, med drugim tudi v Pekingu, so se zato odločili za množična testiranja, stroga zaprtja in omejitev potovanj znotraj države. V mestu Yangzhou na vzhodu Kitajske, so oblasti danes za 1,3 milijona ljudi v strogem središču mesta odredile strogo zaprtje, potem ko so z množičnim testiranjem v minulem dnevu tam potrdili 40 novih okužb.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:53 3. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.