Svet
2972 ogledov

Zaradi širjenja delte sledi testiranje vseh prebivalcev

Testiranje na koronavirus Profimedia
Odločitev je padla. Zaradi širjenja različice delta bodo oblasti v Wuhanu testirale vse prebivalce metropole.

Po dobrem letu so v Wuhanu, kjer je novi koronavirus pred več kot letom in pol izbruhnil, potrdili prve lokalne okužbe. Med tujimi delavci v mestu so potrdili sedem lokalnih prenosov okužbe. Tamkajšnje oblasti so zato napovedale testiranje vseh enajst milijonov prebivalcev.

S posameznimi izjemami lokalno omejenih izbruhov na Kitajskem vse od lanskega poletja praktično niso beležili novih okužb. Po izbruhu na letališču v mestu Nanjing pred dvema tednoma pa se je različica delta zdaj razširila že na več deset kitajskih mest. Dodatno je k širjenju prispevalo dejstvo, da se je nekaj okuženih iz Nanjinga udeležilo gledališkega festivala v Zhangjiajieju. Doslej so v državi zabeležili že več kot 400 lokalnih primerov okužbe z delto, samo danes poročajo o 61.

V več mestih, med drugim tudi v Pekingu, so se zato odločili za množična testiranja, stroga zaprtja in omejitev potovanj znotraj države. V mestu Yangzhou na vzhodu Kitajske, so oblasti danes za 1,3 milijona ljudi v strogem središču mesta odredile strogo zaprtje, potem ko so z množičnim testiranjem v minulem dnevu tam potrdili 40 novih okužb.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • Stacy_Ryan 15:53 03.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦