Zaradi snega odpovedali lete, iztiril je vlak

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Več balkanskih držav ima hude težave zaradi obilnega sneženja. V Romuniji je zaradi snežnih neviht več sto ljudi obtičalo na cestah, vreme naj bi botrovalo celo iztirjenju vlaka. Obilica snega otežuje promet tudi po Srbiji in na Kosovu ter v Črni gori.
Oglej si celoten članek

V Romuniji so snežne nevihte, ki so divjale minula dva dni, povzročile prave izredne razmere. Premier Emil Boc je v čiščenje cest, s katerih so morali minulo noč evakuirati 340 ljudi, vpregel vojsko oziroma tanke. Na jugu države je zaradi poledenelih tračnic iztiril vlak s 123 potniki, a na srečo ni bil nihče poškodovan. Na letališču v Bukarešti pa so morali v sredo zvečer odpovedati več letov oziroma letala preusmeriti na druga letališča.

Težavno je tudi v Srbiji, kjer je zaradi obilnih snežnih padavin v minulih dneh promet oviran praktično po vsej državi. Na zasneženih cestah je obvezna uporaba verig, čiščenje pa ovira močan veter, ki povzroča snežne zamete. V višjih predelih na jugu Srbije pa je nekaj cest tudi neprevoznih, med njimi tudi cesta do mejnega prehoda z Makedonijo Prohor Pčinjski.

Na Kosovu je sicer večina cest prevoznih, a sneg prav tako močno ovira promet. Zaradi vremenskih nevšečnosti je kosovsko ministrstvo za izobraževanje v sredo sprejelo odločitev, da do ponedeljka prekine pouk na vseh osnovnih in srednjih šolah. Zaradi snega pa je za danes predvideni obisk na Kosovu odpovedal tudi posrednik EU v dialogu Beograda in Prištine Robert Cooper, ki je imel v sredo pogovore v srbski prestolnici.

Promet je zaradi snega otežen tudi na severu Črne gore, medtem ko na jugu poteka brez posebnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.