Zaradi sumljivega žrebanje lota odstopil direktor loterije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi incidenta med torkovim žrebanjem lota v Srbiji, ki je sprožilo sume, da je bilo vse skupaj vnaprej pripravljeno, je danes odstopil direktor srbske državne loterije Aleksandar Vulović.
Oglej si celoten članek

Sume v dogajanje ob 59. kolu igre loto v torek zvečer je sprožilo dejstvo, da se je peta številka kombinacije naprej pojavila na ekranu, šele nato pa so kroglico potegnili iz loterijskega bobna.

Iz srbske loterije so zatem sporočili, da gre za tehnično napako in da je vse skupaj potekalo v skladu s pravili, a tožilstvo je medtem že napovedalo preiskavo.

Policija zbira informacije

Po besedah tožilke Zagorka Dolovac so izdali nalog policiji za zbiranje potrebnih informacij. Dolovčeva je še poudarila, da je tožilstvo odločeno cel primer podrobno preiskati, vse odgovorne pa da bodo obravnavali ne glede na položaj, ki ga opravljajo.

Vulović, ki je še v sredo skupaj s preostalim vodstvom loterije zagotavljal, da je bilo žrebanje regularno, je danes ob odstopu s položaja sporočil, da se je zanj odločil iz moralnih razlogov.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • Točn tko razmišljajo naši politiki ki za nobeno ceno nočejo odstopiti. Predstavljajo si namreč da se s tem prizna krivda. …

  • 12:14 31. Julij 2015.

    Odstopi niso samo takrat, če je kaj neregularno... človek lahko odstopi tudi, če ni kriv. da se zadeva najprej razčisti …

  • 08:37 31. Julij 2015.

    Kaksni so bili pa moralni razlogi, če pravi da je bilo vse regularno?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.