Svet
120 ogledov

Zaradi sumljivega žrebanje lota odstopil direktor loterije

loto Žurnal24 main
Zaradi incidenta med torkovim žrebanjem lota v Srbiji, ki je sprožilo sume, da je bilo vse skupaj vnaprej pripravljeno, je danes odstopil direktor srbske državne loterije Aleksandar Vulović.

Sume v dogajanje ob 59. kolu igre loto v torek zvečer je sprožilo dejstvo, da se je peta številka kombinacije naprej pojavila na ekranu, šele nato pa so kroglico potegnili iz loterijskega bobna.

Iz srbske loterije so zatem sporočili, da gre za tehnično napako in da je vse skupaj potekalo v skladu s pravili, a tožilstvo je medtem že napovedalo preiskavo.

Policija zbira informacije

Po besedah tožilke Zagorka Dolovac so izdali nalog policiji za zbiranje potrebnih informacij. Dolovčeva je še poudarila, da je tožilstvo odločeno cel primer podrobno preiskati, vse odgovorne pa da bodo obravnavali ne glede na položaj, ki ga opravljajo.

Vulović, ki je še v sredo skupaj s preostalim vodstvom loterije zagotavljal, da je bilo žrebanje regularno, je danes ob odstopu s položaja sporočil, da se je zanj odločil iz moralnih razlogov.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:29 31.julij 2015.

    Točn tko razmišljajo naši politiki ki za nobeno ceno nočejo odstopiti. Predstavljajo si namreč da se s tem prizna krivda. Ampak ni res.

  • pulse 12:14 31.julij 2015.

    Odstopi niso samo takrat, če je kaj neregularno... človek lahko odstopi tudi, če ni kriv. da se zadeva najprej razčisti in v tem času ne moti postopkov in ne meče slabe luči na organizacijo - ko pa je potem razčiščeno, ...prikaži več se lahko vrne na svoj položaj ali pa tudi ne...

  • dimnikar 08:37 31.julij 2015.

    Kaksni so bili pa moralni razlogi, če pravi da je bilo vse regularno?