Zaradi Trumpa se želijo preseliti v Kanado

Foto: Reuters Randy Blythe Foto: Reuters Jon Stewart Foto: Žurnal24 Neve Campbell 2007 Foto: Žurnal24 Cher Foto: FameFlynet Raven Symone Foto: Žurnal24 Samuel L. Jackson Foto: Profimedia whoopi goldberg Foto: FameFlynet Miley Cyrus
Kanadska spletna stran urada za državljanstvo in migracije se je sesula, potem ko je množica na njej iskala informacije, kako zapustiti ZDA in se preseliti v Kanado.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani kanadskega urada za državljanstvo in migracije (Citizenship and Immigration Canada) je opisan postopek za pridobitev kanadskega državljanstva oz. dovoljenja za bivanje v Kanadi, a tega mnogi v zadnjih urah niso mogli prebrati, saj spletna stran ni dostopna. Sesedla naj bi se zaradi previsokega obiska, menda ameriških državljanov, ki želijo zaradi zmage Donalda Trumpa zapustiti ZDA.

Za preselitev v Kanado je najprej potrebno pridobiti dovoljenje za bivanje v državi. Dovoljenje za bivanje sicer vključuje različne oblike, od dovoljenja za delo do dovoljenja za bivanje skupaj z družino. Po treh letih legalnega bivanja v državi lahko posameznik zaprosi tudi za kanadsko državljanstvo.  

Zmaga Trumpa nasprotnike spravlja v obup

Foto: Profimedia Kanadski minister za migracije, begunce in državljanstvo John McCallum Vse bližja zmaga Donalda Trumpa spravlja mnoge njegove nasprotnike v obup. Po eni od javnomnenjskih raziskav je kar 28 odstotkov Američanov razmišljalo, da bi zapustilo državo ter se preselilo v Kanado, če bi zmagal ta republikanski kandidat. Podobno so o tem, da bi zapustili državo, nedavno razmišljali britanski državljani, potem ko Velika Britanija na referendumu izglasovala izstop iz Evropske unije. 

Kanada je sicer v preteklih mesecih sprejemala priseljence iz vsega sveta. Vlada je sprožila kampanjo, v kateri izreka dobrodošlico beguncem, ki bežijo zaradi vojne v Siriji. Kanadski premier Justin Trudeau je napovedal, da bo ta severnoameriška država sprejela 25.000 sirskih beguncev. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 15:21 11. November 2016.

    Pizduni USA, na selitev niste pomišljali , ko je vaša prasica žačenjala III. svetovno vojno !

  • ode
    14:25 11. November 2016.

    Naj gredo! Pa nikoli več nazaj.

  • 09:33 11. November 2016.

    Zapravljen čas, ko si bral članek. :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.