Svet
31 ogledov

Zaradi Trumpa se želijo preseliti v Kanado

Randy Blythe
1/8
Reuters
Kanadska spletna stran urada za državljanstvo in migracije se je sesula, potem ko je množica na njej iskala informacije, kako zapustiti ZDA in se preseliti v Kanado.

Na spletni strani kanadskega urada za državljanstvo in migracije (Citizenship and Immigration Canada) je opisan postopek za pridobitev kanadskega državljanstva oz. dovoljenja za bivanje v Kanadi, a tega mnogi v zadnjih urah niso mogli prebrati, saj spletna stran ni dostopna. Sesedla naj bi se zaradi previsokega obiska, menda ameriških državljanov, ki želijo zaradi zmage Donalda Trumpa zapustiti ZDA.

Za preselitev v Kanado je najprej potrebno pridobiti dovoljenje za bivanje v državi. Dovoljenje za bivanje sicer vključuje različne oblike, od dovoljenja za delo do dovoljenja za bivanje skupaj z družino. Po treh letih legalnega bivanja v državi lahko posameznik zaprosi tudi za kanadsko državljanstvo.  

Zmaga Trumpa nasprotnike spravlja v obup

Kanadski minister za migracije, begunce in državljanstvo John McCallum | Avtor: Profimedias Profimedias
Vse bližja zmaga Donalda Trumpa spravlja mnoge njegove nasprotnike v obup. Po eni od javnomnenjskih raziskav je kar 28 odstotkov Američanov razmišljalo, da bi zapustilo državo ter se preselilo v Kanado, če bi zmagal ta republikanski kandidat. Podobno so o tem, da bi zapustili državo, nedavno razmišljali britanski državljani, potem ko Velika Britanija na referendumu izglasovala izstop iz Evropske unije. 

Kanada je sicer v preteklih mesecih sprejemala priseljence iz vsega sveta. Vlada je sprožila kampanjo, v kateri izreka dobrodošlico beguncem, ki bežijo zaradi vojne v Siriji. Kanadski premier Justin Trudeau je napovedal, da bo ta severnoameriška država sprejela 25.000 sirskih beguncev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Žurnalček 15:21 11.november 2016.

    Pizduni USA, na selitev niste pomišljali , ko je vaša prasica žačenjala III. svetovno vojno !

  • ode 14:25 11.november 2016.

    Naj gredo! Pa nikoli več nazaj.

  • zdrej 09:33 11.november 2016.

    Zapravljen čas, ko si bral članek. :-)