Zaradi umora ovadili 10-letnico

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V četrtek so v ameriški zvezni državi Maine ovadili 10-letno deklico, ker naj bi umorila trimesečno dojenčico.
Oglej si celoten članek

Gre za najmlajšo ovadeno osebo v zadnjih 25 letih v tej zvezni državi. Ovadena 10-letnica je hči varuške, ki je usodno noč pazila dojenčico.

Mati je otroka pustila v varstvu, ko pa je varuška preverila, kako je z deklico, je ugotovila, da ne diha. Takoj je poklicala policijo in reševalce, ki pa deklice niso mogli več rešiti, poroča agencija AP.

Obdukcija je pokazala, da je deklica umrla zaradi zadušitve, potem ko je zaužila pomirjevalo, na njenem telesu pa so našli tudi več poškodb.

Preiskovalci so ugotovili, da je deklico previjala varuškina hči, ki je med drugim z njo tudi spala v sobi. Policisti so 10-letnico ovadili in predali socialni službi. Prva obravnava glede umora naj bi bila oktobra. Še vedno pa se ne ve, ali bo policija ovadila tudi njeno mamo. "Čutim olajšanje, ker so ovadili varuškino hčerko. Odgovorna pa je tudi njena mati, saj sem pri njej pustila svojega otroka," je dejala mati umrle dojenčice, še piše AP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.