Svet
15 ogledov

Zaradi umora ovadili 10-letnico

ameriška policija Shutterstock
V četrtek so v ameriški zvezni državi Maine ovadili 10-letno deklico, ker naj bi umorila trimesečno dojenčico.

Gre za najmlajšo ovadeno osebo v zadnjih 25 letih v tej zvezni državi. Ovadena 10-letnica je hči varuške, ki je usodno noč pazila dojenčico.

Mati je otroka pustila v varstvu, ko pa je varuška preverila, kako je z deklico, je ugotovila, da ne diha. Takoj je poklicala policijo in reševalce, ki pa deklice niso mogli več rešiti, poroča agencija AP.

Obdukcija je pokazala, da je deklica umrla zaradi zadušitve, potem ko je zaužila pomirjevalo, na njenem telesu pa so našli tudi več poškodb.

Preiskovalci so ugotovili, da je deklico previjala varuškina hči, ki je med drugim z njo tudi spala v sobi. Policisti so 10-letnico ovadili in predali socialni službi. Prva obravnava glede umora naj bi bila oktobra. Še vedno pa se ne ve, ali bo policija ovadila tudi njeno mamo. "Čutim olajšanje, ker so ovadili varuškino hčerko. Odgovorna pa je tudi njena mati, saj sem pri njej pustila svojega otroka," je dejala mati umrle dojenčice, še piše AP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.