Zasegli rekordno količino kokaina

Foto: Epa zaseg droge kokain Kolumbija Foto: Epa zaseg droge kokain Kolumbija
Tako velike količine kokaina policiji še ni uspelo zaseči v eni sami operaciji.
Oglej si celoten članek

Kolumbijska policija je zasegla 12 ton kokaina, ki bi na trgu v ZDA dosegel vrednost 360 milijonov dolarjev, je v sredo sporočil kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos. Tako velike količine kokaina policiji v tej južnoameriški državi doslej še nikoli ni uspelo zaseči, vsaj ne v eni sami operaciji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policija je operacijo v sredo izvedla po leto dni trajajoči preiskavi. V raciji na štirih posestvih v okrajih Antioquia in Choco je sodelovalo skoraj 400 policistov, izurjenih za boj proti trgovini z mamili. Racija je potekala na kopnem in tudi iz zraka.

Foto: Epa zaseg droge kokain Kolumbija Skrit v tunelih "novega Pabla Escobarja"

Kokain so odkrili v podzemnih skrivališčih. Pri tem so priprli štiri osebe, iščejo pa še Daira Usugo, znanega kot Otoniel, vodjo Zalivskega klana - mamilarske tolpe, ki naj bi skrila omenjeni kokain. Otoniel je eden najbolj iskanih kriminalcev v Kolumbiji in dpa ga je označila kot "novega Pabla Escobarja".

Operacija, "največji udarec v zgodovini", je po besedah predsednika Santosa potrdila moč in učinkovitost kolumbijskih varnostnih sil. Z njo se je količina letos zaseženega kokaina v Kolumbiji - z 900 tonami letno največji proizvajalki tega mamila na svetu - povečala na 362 ton, še poroča dpa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.