Zaslužili 73 tisoč evrov

Foto: EPA Organizirane prevoze v času humanitarnega koriodrja so jih nudile tako Hrvaška, Slovenija kot Avstrija.
Foto: EPA Organizirane prevoze v času humanitarnega koriodrja so jih nudile tako Hrvaška, Slovenija kot Avstrija.
Iz Bosne in Hercegovine so preko Hrvaške v Slovenijo tihotapili ljudi.
Oglej si celoten članek

Obtožnica zoper pet hrvaških državljanov, ki so iz Bosne in Hercegovine tihotapili ljudi v Slovenijo, vložil jo je hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu.

Skupina obtožencev, katere najmlajši član je star 21 let, najstarejši pa 55, je s svojim nezakonitim delovanjem pridobila približno 73 tisoč evrov.

Smrt 6-letnice "Hrvati so z njo ravnali kot s psom"

Prvoobtoženi 31-letnik je v Karlovcu med 5. junijem in 10. avgustom lani povezal ostale obtožence v skupino zaradi tihotapljenja večjega števila tujih državljanov. V približno dveh mesecih so iz BiH na Hrvaško ter nato v Slovenijo pretihotapili 469 oseb.

Tožilstvo je predlagalo tudi podaljšanje preiskovalnega pripora za četverico obtoženih.

Nemčija Piloti zavračajo deportacije prebežnikov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.