Zaspal med samomorilskim klicem

Foto: Žurnal24 Nesrečni Šved pomoči ni dobil tudi, ko je prosil zanjo. (Foto: iStockphoto)
Spanec premagal željo po pomoči: duhovnik je ponoči med delom na telefonski liniji centra Samaritan dobil klic moškega, ki se je nameraval ubiti. Med poslušanjem njegovih tegob je zaspal.
Oglej si celoten članek

Potencialni samomorilec je razpredal o svojih možnostih, medtem ko je duhovnik že zdavnaj zaprl veke. 44-letnega Šveda je ta ugotovitev precej razburila, tako da je misel o samomoru zavrgel in se raje osredotočil na pisanje pritožbe.

V odgovor dobil smrčanje
V petek je na center poklical okrog druge ure in dejal, da se počuti "psihično nestabilno". Prevezali so ga k duhovniku. Približno pet minut je govoril o svojih težavah, nato pa je pomislil, da bi tudi duhovnik moral kaj dodati.

Dobil je občutek, da se pogovarja sam s sabo, zato je dejal: "Ali si delate zapiske?"

V odgovor je dobil le njegovo dihanje in smrčanje. Nekaj minut ga je poskušal zbuditi, nato pa je prekinil zvezo.

To se ni zgodilo prvič
"Ni sprejemljivo, da duhovnik kar zaspi sredi pogovora. Počutil sem se slabo, želel sem storiti samomor, a sem se vseeno uspel zbrati in prisiliti do klica. Zdaj sem zelo razočaran," je po tem razpredal za časnik Kalmar.

Kasneje se je izkazalo, da se to ni zgodilo prvič. Vodja centra Monica Eckerdal Kjellstroem je zdaj obljubila, da bo tistega, ki ne bo mogel ostati pokonci, odpustila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.