Svet
8 ogledov

Zaspal med samomorilskim klicem

Nesrečni Šved pomoči ni dobil tudi, ko je prosil zanjo. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Spanec premagal željo po pomoči: duhovnik je ponoči med delom na telefonski liniji centra Samaritan dobil klic moškega, ki se je nameraval ubiti. Med poslušanjem njegovih tegob je zaspal.

Potencialni samomorilec je razpredal o svojih možnostih, medtem ko je duhovnik že zdavnaj zaprl veke. 44-letnega Šveda je ta ugotovitev precej razburila, tako da je misel o samomoru zavrgel in se raje osredotočil na pisanje pritožbe.

V odgovor dobil smrčanje
V petek je na center poklical okrog druge ure in dejal, da se počuti "psihično nestabilno". Prevezali so ga k duhovniku. Približno pet minut je govoril o svojih težavah, nato pa je pomislil, da bi tudi duhovnik moral kaj dodati.

Dobil je občutek, da se pogovarja sam s sabo, zato je dejal: "Ali si delate zapiske?"

V odgovor je dobil le njegovo dihanje in smrčanje. Nekaj minut ga je poskušal zbuditi, nato pa je prekinil zvezo.

To se ni zgodilo prvič
"Ni sprejemljivo, da duhovnik kar zaspi sredi pogovora. Počutil sem se slabo, želel sem storiti samomor, a sem se vseeno uspel zbrati in prisiliti do klica. Zdaj sem zelo razočaran," je po tem razpredal za časnik Kalmar.

Kasneje se je izkazalo, da se to ni zgodilo prvič. Vodja centra Monica Eckerdal Kjellstroem je zdaj obljubila, da bo tistega, ki ne bo mogel ostati pokonci, odpustila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.