Zatajili to resnico o prvem dojenčku v letu

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Direktor bolnišnice je dogodek že priznal.
Oglej si celoten članek

Pristojni so se zlagali, da je bil prvi novorojenček, ki je privekal na svet v letošnjem letu na območju Čakovca, v resnici romske narodnosti. V zgodbi so sodelovali tako pristojni v bolnišnici kot pristojni tamkajšnje občine.

Vest je javnosti sporočil saborski predstavnik romske narodnostne manjšine na Hrvaškem Veljko Kajtazi, ki je razkril, da so na uradnem Facebook profilu občine in v medijih objavili fotografijo župana, staršev in otroka, ki je bil rojen kasneje. Pri tem se je vprašal, ali so v primeru elementi diskriminacije in kršenja osnovnih človekovih pravic. Kajtazi je pri tem poudaril, da pričakuje javno opravičilo in še, da pričakuje, da se bo v novem letu situacija za tamkajšnje Rome spremenila na bolje.

Medžimurski župan se je medtem Kajtaziju opravičil preko telefona, a saborski predstavnik pričakuje javno opravičilo. Napako je priznal tudi predstavnik bolnišnice v Čakovcu, ki je povedal, da je prišlo do komunikacijskega šuma, za katerega se opravičuje. Dodal je še, da se mama in prvorojeni otrok letos v njihovi bolnišnici počutita dobro in da ne zamerita napake. Predstavniki bolnišnice so jo osebno obiskali in ji prinesli priložnostna darila.

*Fotografija je simbolična.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:57 4. Januar 2020.

    Ma zaboli me kurac in za CD-je in za pokvarjene hrćeke...

  • vec
    14:14 4. Januar 2020.

    Čakte to je vse na Hrvaškem, kaj ima to veze z Slovenci ?

  • 12:59 4. Januar 2020.

    Še cigani niso več kar so bili.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.