Svet
100298 ogledov

Zatajili to resnico o prvem dojenčku v letu

Novorojenček Profimedias
Direktor bolnišnice je dogodek že priznal.

Pristojni so se zlagali, da je bil prvi novorojenček, ki je privekal na svet v letošnjem letu na območju Čakovca, v resnici romske narodnosti. V zgodbi so sodelovali tako pristojni v bolnišnici kot pristojni tamkajšnje občine.

Vest je javnosti sporočil saborski predstavnik romske narodnostne manjšine na Hrvaškem Veljko Kajtazi, ki je razkril, da so na uradnem Facebook profilu občine in v medijih objavili fotografijo župana, staršev in otroka, ki je bil rojen kasneje. Pri tem se je vprašal, ali so v primeru elementi diskriminacije in kršenja osnovnih človekovih pravic. Kajtazi je pri tem poudaril, da pričakuje javno opravičilo in še, da pričakuje, da se bo v novem letu situacija za tamkajšnje Rome spremenila na bolje.

Medžimurski župan se je medtem Kajtaziju opravičil preko telefona, a saborski predstavnik pričakuje javno opravičilo. Napako je priznal tudi predstavnik bolnišnice v Čakovcu, ki je povedal, da je prišlo do komunikacijskega šuma, za katerega se opravičuje. Dodal je še, da se mama in prvorojeni otrok letos v njihovi bolnišnici počutita dobro in da ne zamerita napake. Predstavniki bolnišnice so jo osebno obiskali in ji prinesli priložnostna darila.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • mizimazi 15:57 04.januar 2020.

    Ma zaboli me kurac in za CD-je in za pokvarjene hrćeke...

  • Avatar vec
    vec 14:14 04.januar 2020.

    Čakte to je vse na Hrvaškem, kaj ima to veze z Slovenci ?

  • sam50 12:59 04.januar 2020.

    Še cigani niso več kar so bili.....