Zaupnica za varčevalne ukrepe

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Če bo premier Papandreu prestal zaupnico, bo to prvi korak države pred prejemom novega, 12 milijard težkega paketa evropske pomoči.
Oglej si celoten članek

Zaupnica vladi premierja Georgea Papandreua predstavlja prvo grško preizkušnjo pred prejetjem evropske pomoči. Če jo bo dobila, jo namreč čaka iskanje podpore v parlamentu za sprejetje novega, večmilijardnega svežnja varčevalnih ukrepov.

Slednji je za Grčijo v tem trenutku zelo pomemben, saj se država še ni izognila bankrotu. Evropska unija ji je obljubila nov, 12 milijard evrov težek paket pomoči, a želi, da Atene najprej do konca junija sprejmejo varčevalne ukrepe in privatizacijski načrt v višini 78 milijard evrov.

Papandreu je minuli petek zamenjal dosedanjega finančnega ministra Georgea Papakonstantinuja in na njegovo mesto imenoval Evangelosa Venizelosa. Za preoblikovanje se je odločil po tem, ko so opozicijski konservativci zavrnili ponudbo za oblikovanje velike koalicije, s katero si je želel zagotoviti podporo opozicije pri sprejemanju reformnih ukrepov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.