Zavarujejo vam tudi ločitev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Veliki Britaniji od septembra zavarovanje, ki ga lahko koristite v primeru ločitve.
Oglej si celoten članek

Po svetu se širi zavarovanje, ki naj bi vam omililo težko ločitev. Od septembra bo zavarovanje na voljo v Veliki Britaniji, že zdaj pa ga ponujajo v Nemčiji, Španiji in v omejenem obsegu v ZDA, piše The Economist.

Ker se z ločitvijo po statistikah konča že kar polovica zakonov, zavarovanje velja le v primeru, da se eden od zakoncev odloči izpodbijati določila predporočne pogodbe.

Ta je tako za sklenitev zavarovanja potrebna, še več; spisati jo mora pravnik, ki ga je odobrila zavarovalnica. Predpodočna pogodba mora biti tudi redno dopolnjevana, upoštevati pa mora tudi vse pomembnejše spremembe od poroke: rojstvo otroka, dedovanja in spremembo v plačah zakoncev.

Za 25 let zakona bonus

Če zakonec kljub temu meni, da mu pripada več, kot določa pogodba, pa je zavarovanec upravičen do izplačila med okoli 57 tisoč in 570 tisoč evri.

Letna premija za zavarovanje, ki ga bo nemška zavarovalnica ARAG ponujala v Veliki Britaniji, sicer znaša, preračunano iz britanskih funtov, okoli 570 evrov.

Kot še poroča The Economist, pa vsa tovrstna zavarovanja niso izključno pesimistična. Ameriška zavarovalnica SafeGuard naj bi tako zavarovanim parom, ki bodo v zakonu zdržali 25 let, izplačala mastno nagrado.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.