Svet
5 ogledov

Zavarujejo vam tudi ločitev

Ločitev. Shutterstock
V Veliki Britaniji od septembra zavarovanje, ki ga lahko koristite v primeru ločitve.

Po svetu se širi zavarovanje, ki naj bi vam omililo težko ločitev. Od septembra bo zavarovanje na voljo v Veliki Britaniji, že zdaj pa ga ponujajo v Nemčiji, Španiji in v omejenem obsegu v ZDA, piše The Economist.

Ker se z ločitvijo po statistikah konča že kar polovica zakonov, zavarovanje velja le v primeru, da se eden od zakoncev odloči izpodbijati določila predporočne pogodbe.

Ta je tako za sklenitev zavarovanja potrebna, še več; spisati jo mora pravnik, ki ga je odobrila zavarovalnica. Predpodočna pogodba mora biti tudi redno dopolnjevana, upoštevati pa mora tudi vse pomembnejše spremembe od poroke: rojstvo otroka, dedovanja in spremembo v plačah zakoncev.

Za 25 let zakona bonus

Če zakonec kljub temu meni, da mu pripada več, kot določa pogodba, pa je zavarovanec upravičen do izplačila med okoli 57 tisoč in 570 tisoč evri.

Letna premija za zavarovanje, ki ga bo nemška zavarovalnica ARAG ponujala v Veliki Britaniji, sicer znaša, preračunano iz britanskih funtov, okoli 570 evrov.

Kot še poroča The Economist, pa vsa tovrstna zavarovanja niso izključno pesimistična. Ameriška zavarovalnica SafeGuard naj bi tako zavarovanim parom, ki bodo v zakonu zdržali 25 let, izplačala mastno nagrado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.