Zavzeli tovarno z orožjem

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Nezadovoljni delavci tovarne Zastava orožje so zjutraj zavzeli skladišče, polno orožja. Za omenjeno potezo so se odločili, ko je srbska vlada zavrnila zahtevo sindikatov, ki so želeli rešiti tovarno v krizi.
Oglej si celoten članek

Nezadovoljni delavci tovarne Zastava orožje so zjutraj zavzeli skladišče, ki je polno orožja. V njem bodo ostali, vse dokler vlada ne sprejeme njihov zahtev in ne najde rešitve za krizo v podjetju, poroča srbski Blic. Kljub zahtevam namreč še vedno niso prejeli plače za pretekli mesec.

Delavci naj bi v zastraženem skladišču ostali tudi ponoči.

"Zamude pri plačilu so le izgovor. Več mesecev že čakamo na dovoljenje za izvoz v Azerbajdžan. Zaradi zavlačevanja vlade, ki še vedno ni podpisala soglasja za posel, ne moremo realizirati posla v vrednosti 26.500.000 evrov," je za Blic povedal predsednik sindikata tovarne Zastava orožje, Dragan Ilić.

Sindikat opozarja, da brez sodelovanja vlade ne vidi izhoda iz krize. "Država dopušča, da naša tovarna počasi propada. Vsa naša prizadevanja in pogajanja, da bi jo rešili, niso obrodila sadov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.