Svet
17 ogledov

Zavzeli tovarno z orožjem

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nezadovoljni delavci tovarne Zastava orožje so zjutraj zavzeli skladišče, polno orožja. Za omenjeno potezo so se odločili, ko je srbska vlada zavrnila zahtevo sindikatov, ki so želeli rešiti tovarno v krizi.

Nezadovoljni delavci tovarne Zastava orožje so zjutraj zavzeli skladišče, ki je polno orožja. V njem bodo ostali, vse dokler vlada ne sprejeme njihov zahtev in ne najde rešitve za krizo v podjetju, poroča srbski Blic. Kljub zahtevam namreč še vedno niso prejeli plače za pretekli mesec.

Delavci naj bi v zastraženem skladišču ostali tudi ponoči.

"Zamude pri plačilu so le izgovor. Več mesecev že čakamo na dovoljenje za izvoz v Azerbajdžan. Zaradi zavlačevanja vlade, ki še vedno ni podpisala soglasja za posel, ne moremo realizirati posla v vrednosti 26.500.000 evrov," je za Blic povedal predsednik sindikata tovarne Zastava orožje, Dragan Ilić.

Sindikat opozarja, da brez sodelovanja vlade ne vidi izhoda iz krize. "Država dopušča, da naša tovarna počasi propada. Vsa naša prizadevanja in pogajanja, da bi jo rešili, niso obrodila sadov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.