Zaživela letalska družba v skladu s šeriatskim pravom

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred vzletom skupaj s potniki opravijo skupno molitev za varen polet.
Oglej si celoten članek

V Maleziji je v teh dneh zaživela letalska družba, ki kot prva v tej državi deluje v skladu s šeriatskim pravom.

To pomeni, da na njihovih letalih ne bodo točili alkoholnih pijač,  stregli pa bodo le tisto hrano, ki ne vsebuje svinjine.

Muslimanke, stevardese bodo morale nositi tradicionalna oblačila, pred vzletom pa bodo opravili skupne molitve, je povedal generalni direktor družbe Džafar Zamhari.

Nova letalska družba, ki ima 355 zaposlenih, med njimi osem pilotov in 50 članov posadke, ima v lasti dve letali boeing 737.

V prihodnjem letu se Rayani Air želi širiti po Aziji in načrtuje tudi ponudbe poletov na Bližnji vzhod v času tradicionalnih muslimanskih praznikov.

Rayani Air bo sprva letel v provincah z večinskim muslimanskim prebivalstvom Kedah in Kelantan na severu ter Sabah in Sarawak na vzhodu države.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 10:11 25. December 2015.

    Mislim, da v sveti knjigi letenje ni nikjer omenjeno. Glede na striktna pravila pravi Musliman sploh ne bi smel leteti. …

  • 09:28 25. December 2015.

    Prevc akbar, ne pa alah, talibani jedni!!!!

  • 08:58 25. December 2015.

    Torej, če se med poletom ugotovi, da je nekdo gej ali ga zato vržejo kar med letom iz letala? Kje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.