Svet
55 ogledov

Zaživela letalska družba v skladu s šeriatskim pravom

Letalska družba po šiatskem pravu EPA
Pred vzletom skupaj s potniki opravijo skupno molitev za varen polet.

V Maleziji je v teh dneh zaživela letalska družba, ki kot prva v tej državi deluje v skladu s šeriatskim pravom.

To pomeni, da na njihovih letalih ne bodo točili alkoholnih pijač,  stregli pa bodo le tisto hrano, ki ne vsebuje svinjine.

Muslimanke, stevardese bodo morale nositi tradicionalna oblačila, pred vzletom pa bodo opravili skupne molitve, je povedal generalni direktor družbe Džafar Zamhari.

Nova letalska družba, ki ima 355 zaposlenih, med njimi osem pilotov in 50 članov posadke, ima v lasti dve letali boeing 737.

V prihodnjem letu se Rayani Air želi širiti po Aziji in načrtuje tudi ponudbe poletov na Bližnji vzhod v času tradicionalnih muslimanskih praznikov.

Rayani Air bo sprva letel v provincah z večinskim muslimanskim prebivalstvom Kedah in Kelantan na severu ter Sabah in Sarawak na vzhodu države.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Igor Trček 10:11 25.december 2015.

    Mislim, da v sveti knjigi letenje ni nikjer omenjeno. Glede na striktna pravila pravi Musliman sploh ne bi smel leteti. Več kot očitno pa se požvižgajo na drugače misleče in jim vsiljujejo svojo vero. Kaj pa če ne ješ ...prikaži večš mesa zaklanega po njihovih pravilih in ne moliš ?

  • Avatar roksa
    roksa 09:28 25.december 2015.

    Prevc akbar, ne pa alah, talibani jedni!!!!

  • principiumnovum 08:58 25.december 2015.

    Torej, če se med poletom ugotovi, da je nekdo gej ali ga zato vržejo kar med letom iz letala? Kje bodo pa ženske kamenjali? V pilotski kabini ali na wc-ju?