Zboleli? Vrnili vam bodo proste dni!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če med dopustom zbolite, ste upravičeni do povračila prostih dni.
Oglej si celoten članek

Če med počitnicami zbolite, ste upravičeni do povračila tistih dni dopusta, ki ste jih preživeli v postelji, je odločilo Evropsko sodišče za človekove pravice. Vse, kar potrebujete za povrnitev, je zdravniško potrdilo.

Sodniki so prepričani, da bi to moralo v okviru direktive o delovnem času takoj stopiti v veljavo v vseh državah članicah Evropske unije, poroča The Daily Mail.

Britanski podjetniki so na nogah

Odločitev je med britanskimi podjetji povzročila val ogorčenja. Prepričani so, da bi se morali o tem pogajati in da je odločitev v nasprotju s tem, kar naj bi direktiva promovirala.

"V luči zakonov, ki so trenutno v obravnavi v Bruslju, si Združenje britanskih podjetnikov želi, da se ponovno razmislili o odločitvi, da bi se direktiva osredotočila na zdravje in varnost delovnih okolij, kar je bil njen osnovni namen," je dejal vodja kadrovske službe v združenju Guy Bailey.

Britanske podjetnike bi ta ukrep na leto stal sto milijonov funtov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.