Svet
13 ogledov

Zboleli? Vrnili vam bodo proste dni!

Bolnik v postelji Shutterstock
Če med dopustom zbolite, ste upravičeni do povračila prostih dni.

Če med počitnicami zbolite, ste upravičeni do povračila tistih dni dopusta, ki ste jih preživeli v postelji, je odločilo Evropsko sodišče za človekove pravice. Vse, kar potrebujete za povrnitev, je zdravniško potrdilo.

Sodniki so prepričani, da bi to moralo v okviru direktive o delovnem času takoj stopiti v veljavo v vseh državah članicah Evropske unije, poroča The Daily Mail.

Britanski podjetniki so na nogah

Odločitev je med britanskimi podjetji povzročila val ogorčenja. Prepričani so, da bi se morali o tem pogajati in da je odločitev v nasprotju s tem, kar naj bi direktiva promovirala.

"V luči zakonov, ki so trenutno v obravnavi v Bruslju, si Združenje britanskih podjetnikov želi, da se ponovno razmislili o odločitvi, da bi se direktiva osredotočila na zdravje in varnost delovnih okolij, kar je bil njen osnovni namen," je dejal vodja kadrovske službe v združenju Guy Bailey.

Britanske podjetnike bi ta ukrep na leto stal sto milijonov funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.