ZDA: milijonska zloraba Medicara

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriška policija je stopila na prste 91 delavcem v zdravstvu, med katerimi so bili tudi zdravniki in medicinske sestre, ki so s prevarami iz javnega zdravstvenega programa Medicare ukradli 208 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Do denarja so prišli tako, da so zahtevali plačilo zdravstvenih storitev za ljudi, ki so že umrli. Program Medicare je namenjen ameriškim državljanom, starejšim od 65 let, in tistim, ki si zaradi drugih osebnih okoliščin ne morejo plačevati zdravstvenega zavarovanja.

Državni tožilec Eric Holder je, kot poroča BBC, dejal, da so zdravstveni delavci za to, da so prišli do denarja, izkoristili tudi starejše Američane in tiste, ki trpijo za demenco in Alzheimerjevo boleznijo.

Od leta 2009, ko je začela delovati posebna enota zdravstvenega in pravosodnega ministrstva za odkrivanje zlorab v zdravstvu, gre tokrat za največjo odkrito zlorabo sistema Medicare.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.