Svet
8 ogledov

ZDA: milijonska zloraba Medicara

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ameriška policija je stopila na prste 91 delavcem v zdravstvu, med katerimi so bili tudi zdravniki in medicinske sestre, ki so s prevarami iz javnega zdravstvenega programa Medicare ukradli 208 milijonov evrov.

Do denarja so prišli tako, da so zahtevali plačilo zdravstvenih storitev za ljudi, ki so že umrli. Program Medicare je namenjen ameriškim državljanom, starejšim od 65 let, in tistim, ki si zaradi drugih osebnih okoliščin ne morejo plačevati zdravstvenega zavarovanja.

Državni tožilec Eric Holder je, kot poroča BBC, dejal, da so zdravstveni delavci za to, da so prišli do denarja, izkoristili tudi starejše Američane in tiste, ki trpijo za demenco in Alzheimerjevo boleznijo.

Od leta 2009, ko je začela delovati posebna enota zdravstvenega in pravosodnega ministrstva za odkrivanje zlorab v zdravstvu, gre tokrat za največjo odkrito zlorabo sistema Medicare.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.