ZDA: Požar v beg pognal 3500 ljudi

Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado Foto: Žurnal24 požar, zda, kolorado
V ameriški zvezni državi Kolorado blizu mesta Boulder divja obsežen požar, ki je do zdaj uničil sto poslopij (koliko izmed njih je domov, še ni znano) in v beg pognal 3500 ljudi.
Oglej si celoten članek

Rick Brough iz tamkajšnje policije je dejal, da se nihče izmed 3500 prebivalcev naslednja dva dni ne sme vrniti na svoje domove.

David Myers je takoj, ko je videl, kako gori bližnji gozd in se nad njegovo hišo premika dim, vedel, da mora zapustiti območje. V torek zvečer je dejal, da so mu ljudje sporočili, da je njegov dom že uničen.

"Z ženo sva pograbila nekaj stvari, še zadnjič pogledala naokoli in odšla. Vprašanje: 'Kaj naj vzamem s seboj?' se mi je zdelo čisto nepomembno," je še dejal.

Fotografije požara si oglejte v GALERIJI.

Guverner Kolorada Bill Ritter je na območju že razglasil izredne razmere, saj je požar zajel že 28 kvadratnih kilometrov površin. Dimni ogenj pa se lahko vidi več kot sto kilometrov daleč.

Oblasti medtem že preiskujejo, ali se je požar začel zaradi trka avtomobila v cisterno propana. Prav tako bodo poskušali ugotoviti, zakaj med evakuacijo prebivalstva dve uri ni deloval avtomatski telefonski opozorilni sistem. Policija je namreč morala od vrat do vrat in prebivalce pozivati, naj zapustijo domove.

S požarom, ki na srečo ni poškodoval nobenega prebivalca, se bori najmanj tristo gasilcev. Slednji so uspeli rešiti zgodovinsko mesto Gold Hill.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.