Svet
20 ogledov

ZDA: Požar v beg pognal 3500 ljudi

požar, zda, kolorado
1/9
Žurnal24 main
V ameriški zvezni državi Kolorado blizu mesta Boulder divja obsežen požar, ki je do zdaj uničil sto poslopij (koliko izmed njih je domov, še ni znano) in v beg pognal 3500 ljudi.

Rick Brough iz tamkajšnje policije je dejal, da se nihče izmed 3500 prebivalcev naslednja dva dni ne sme vrniti na svoje domove.

David Myers je takoj, ko je videl, kako gori bližnji gozd in se nad njegovo hišo premika dim, vedel, da mora zapustiti območje. V torek zvečer je dejal, da so mu ljudje sporočili, da je njegov dom že uničen.

"Z ženo sva pograbila nekaj stvari, še zadnjič pogledala naokoli in odšla. Vprašanje: 'Kaj naj vzamem s seboj?' se mi je zdelo čisto nepomembno," je še dejal.

Fotografije požara si oglejte v GALERIJI.

Guverner Kolorada Bill Ritter je na območju že razglasil izredne razmere, saj je požar zajel že 28 kvadratnih kilometrov površin. Dimni ogenj pa se lahko vidi več kot sto kilometrov daleč.

Oblasti medtem že preiskujejo, ali se je požar začel zaradi trka avtomobila v cisterno propana. Prav tako bodo poskušali ugotoviti, zakaj med evakuacijo prebivalstva dve uri ni deloval avtomatski telefonski opozorilni sistem. Policija je namreč morala od vrat do vrat in prebivalce pozivati, naj zapustijo domove.

S požarom, ki na srečo ni poškodoval nobenega prebivalca, se bori najmanj tristo gasilcev. Slednji so uspeli rešiti zgodovinsko mesto Gold Hill.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.