"ZDA spet lažejo"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rusija napada ZDA, ker naj bi ta v Siriji načrtovala vojaško posredovanje.
Oglej si celoten članek

ZDA so prepričane, da je sirijski predsednik Bašar al Asad uporabil kemično orožje. Ameriški predsednik Barack Obama naj bi zato sirijskim upornikom z vojsko priskočil na pomoč, kar je v Rusiji že sprožilo veliko ogorčenje, piše Fokus.

Ruski politik Alexej Puschkow celo trdi, da ZDA lažejo in da so potvorili dokaze, s katerimi bi vojaško posredovanje lahko upravičile. Puschkow pravi, da lažna poročila prihajajo iz istega mesta kot „laž“, da je imel iraški diktator Sadam Husein orožje za množično uničevanje. Predstavnik ruskega zunanjega ministrstva je po Twitterju celo zapisal, da Obama hodi po isti poti kot njegov predhodnik George Bush.

Da Rusija posredovanju nasprotuje, ni nič presenetljivega, saj s konfliktom dobro služi. Asadu so namreč v zadnjih tednih prodajali orožje. Kritični pa niso le Rusi, ampak tudi Nemci. Frank-Walter Steinmeier (SPD) je poudaril, da bi bilo treba sklicati posebno konferenco in situacijo rešiti na političen in ne vojaški način. "V Siriji pogrešamo marsikaj, ne pogrešamo pa orožja,“ je izjavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.