Svet
9 ogledov

"ZDA spet lažejo"

Sirija Damask Reuters
Rusija napada ZDA, ker naj bi ta v Siriji načrtovala vojaško posredovanje.

ZDA so prepričane, da je sirijski predsednik Bašar al Asad uporabil kemično orožje. Ameriški predsednik Barack Obama naj bi zato sirijskim upornikom z vojsko priskočil na pomoč, kar je v Rusiji že sprožilo veliko ogorčenje, piše Fokus.

Ruski politik Alexej Puschkow celo trdi, da ZDA lažejo in da so potvorili dokaze, s katerimi bi vojaško posredovanje lahko upravičile. Puschkow pravi, da lažna poročila prihajajo iz istega mesta kot „laž“, da je imel iraški diktator Sadam Husein orožje za množično uničevanje. Predstavnik ruskega zunanjega ministrstva je po Twitterju celo zapisal, da Obama hodi po isti poti kot njegov predhodnik George Bush.

Da Rusija posredovanju nasprotuje, ni nič presenetljivega, saj s konfliktom dobro služi. Asadu so namreč v zadnjih tednih prodajali orožje. Kritični pa niso le Rusi, ampak tudi Nemci. Frank-Walter Steinmeier (SPD) je poudaril, da bi bilo treba sklicati posebno konferenco in situacijo rešiti na političen in ne vojaški način. "V Siriji pogrešamo marsikaj, ne pogrešamo pa orožja,“ je izjavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.