Zdaj pušča Onagava

Foto: Žurnal24 Jedrska elektrarna Onagava. (Foto: Reuters)
Strah, da bi nov potres povzročil tolikšno škodo kot tisti 11. marca, se ni uresničil.
Oglej si celoten članek

Severovzhod Japonske je včeraj stresel močan potres z magnitudo 7,4, ki pa ni povzročil tolikšne škode kot potres 11. marca, ki mu je sledil še uničujoč cunami.

V najhuje poškodovani jedrski elektrarni Fukušima nove škode do zdaj še niso odkrili, operater Tepco pa še naprej preverja, ali merilni sistemi delujejo pravilno. Po potresu so iz elektrarne za kratek čas evakuirali delavce, ki pa so se vrnili v elektrarno po tem, ko so umaknili opozorilo pred cunamijem. Nov potres po zagotovilih oblasti ni vplival na stopnjo radioaktivnosti, še naprej se trudijo ohladiti reaktorje ena, dva in tri.

Nove težave pa so nastale v elektrarni Onagava, ki ne deluje vse od velikega potresa in cunamija. Odkrili so, da voda pušča na več mestih v elektrarni. Uničena sta bila dva vira energije, kar pomeni, da se elektrarna hladi le še z enim. Za kratek čas so se ustavili vsi hladilni sistemi.

Težave z energijo
Japonska vlada je napovedala ostre ukrepe za zmanjšanje porabe električne energije v Tokiu in na severu Japonske. S tem se želijo poleti, ko je poraba največja, izogniti električnim mrkom. Od velikih industrijskih porabnikov energije pričakujejo, da bodo porabo elektrike zmanjšali kar za četrtino.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.