Zdravniki so jo želeli odklopiti, a se je deklica prebudila

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zdravniki so že obupali nad enoletno deklico, a starši niso dovolili, da jo odklopijo. Še dobro.
Oglej si celoten članek

Enoletna deklica Marwa je bila od septembra v umetni komi, za katero so se zdravniki odločili zaradi okužbe z virusom. Zdravniki v Marseillu so nad njenim stanjem obupali in staršem dejali, da bodo deklico odklopili z aparatov. Prepričani so namreč bili, da bo deklica imela velike težave, v primeru, da se zbudi iz kome.  

Starši so se odločili zoperstaviti zdravniški odločitvi in so pravico poiskali na sodišču. Želeli so, da deklico čim dlje ohranjajo pri življenju. Sodišče je odločilo, da odklop prestavijo za dva meseca. Zdravniki so sicer vztrajali, da deklica ne bo nikoli samostojno dihala, da bo imela težave pri hoji in hranjenju. 

Vztrajnost staršev se je obrestovala, saj se je deklica po dveh mesecih zbudila iz kome. Kot navaja Daily Mail, po besedah dekličine mame vsi organi delajo, kot je treba. Zdravniki nadaljujejo z zdravljenjem, starša pa pri hčerki vsakodnevno opažata napredek. "Ko ji govorim, me sliši, se odziva in včasih tudi nasmehne," je dejal njen oče. 

 xxx

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:53 5. December 2016.

    Dragi novinarji ali nimate kaj boljšega za pisati kot o tej pokvarjeni Mireli?

  • 16:41 1. December 2016.

    Dohtarska mafija očitno prosi za vojno in dobila jo bo... ne gre drugače in jo bo tudi izgubila, ko bodo …

  • 14:44 1. December 2016.

    Točno, drugače se "demokratični" Amerigosi ne bi hodili zdravit na Kubo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.