Svet
119 ogledov

Zdravniki so jo želeli odklopiti, a se je deklica prebudila

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Zdravniki so že obupali nad enoletno deklico, a starši niso dovolili, da jo odklopijo. Še dobro.

Enoletna deklica Marwa je bila od septembra v umetni komi, za katero so se zdravniki odločili zaradi okužbe z virusom. Zdravniki v Marseillu so nad njenim stanjem obupali in staršem dejali, da bodo deklico odklopili z aparatov. Prepričani so namreč bili, da bo deklica imela velike težave, v primeru, da se zbudi iz kome.  

Starši so se odločili zoperstaviti zdravniški odločitvi in so pravico poiskali na sodišču. Želeli so, da deklico čim dlje ohranjajo pri življenju. Sodišče je odločilo, da odklop prestavijo za dva meseca. Zdravniki so sicer vztrajali, da deklica ne bo nikoli samostojno dihala, da bo imela težave pri hoji in hranjenju. 

Vztrajnost staršev se je obrestovala, saj se je deklica po dveh mesecih zbudila iz kome. Kot navaja Daily Mail, po besedah dekličine mame vsi organi delajo, kot je treba. Zdravniki nadaljujejo z zdravljenjem, starša pa pri hčerki vsakodnevno opažata napredek. "Ko ji govorim, me sliši, se odziva in včasih tudi nasmehne," je dejal njen oče. 

 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 6
  • Dusan Kokalj 12:53 05.december 2016.

    Dragi novinarji ali nimate kaj boljšega za pisati kot o tej pokvarjeni Mireli?

  • maresem 16:41 01.december 2016.

    Dohtarska mafija očitno prosi za vojno in dobila jo bo... ne gre drugače in jo bo tudi izgubila, ko bodo padli na kolena.

  • Zmago 14:44 01.december 2016.

    Točno, drugače se "demokratični" Amerigosi ne bi hodili zdravit na Kubo !