Združeni narodi za dekriminalizacijo drog?

Foto: EPA
Foto: EPA
Združeni narodi bi lahko pozvali vlade svojih držav, da prekinejo boj proti drogam, piše Independent. Pozivali naj bi k dekriminalizaciji drog.
Oglej si celoten članek

Britanski podjetnik in lastnik podjetja Virgin Richard Branson je na spletni strani svojega podjetja objavil trditev, da je videl poročilo Urada Združenih narodov za drogo in kriminal, ki naj bi omenjal možnost popolnega preobrata v boju proti drogam.

Branson je povedal, da so poročilo poslali tudi nekaterim medijem, vendar ga označili z embargom. Sam se je odločil javnosti razkriti informacijo, kot je poudaril, zato, da Združeni narodi ne bi podlegli morebitnim pritiskom in spremenili odločitev.

"Združeni narodi se pripravljajo na objavo, da je kriminalizacija drog škodljiva in nepotrebna," napoveduje Branson. Dokument naj bi ppo njegovih besedah po prvih napovedih uradno objavili v nedeljo, vendar so to najavo že spremenili.

Kot je še zapisal, je ena izmed držav Združenih narodov že začela s pritiski na omenjeni urad, da bi spremenil svojo odločitev. "Upajmo, da urad, ki bi moral delovati v dobrobit ljudem vsega sveta, ne bo podlegel temu pritisku in da bo vztrajal pri tej pomembni potezi. Vojna proti drogam je povzročila že preveč škode prevelikemu številu ljudi po vsem svetu," je sklenil Branson.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.