Svet
26 ogledov

Združeni narodi za dekriminalizacijo drog?

Richard Branson EPA
Združeni narodi bi lahko pozvali vlade svojih držav, da prekinejo boj proti drogam, piše Independent. Pozivali naj bi k dekriminalizaciji drog.

Britanski podjetnik in lastnik podjetja Virgin Richard Branson je na spletni strani svojega podjetja objavil trditev, da je videl poročilo Urada Združenih narodov za drogo in kriminal, ki naj bi omenjal možnost popolnega preobrata v boju proti drogam.

Branson je povedal, da so poročilo poslali tudi nekaterim medijem, vendar ga označili z embargom. Sam se je odločil javnosti razkriti informacijo, kot je poudaril, zato, da Združeni narodi ne bi podlegli morebitnim pritiskom in spremenili odločitev.

"Združeni narodi se pripravljajo na objavo, da je kriminalizacija drog škodljiva in nepotrebna," napoveduje Branson. Dokument naj bi ppo njegovih besedah po prvih napovedih uradno objavili v nedeljo, vendar so to najavo že spremenili.

Kot je še zapisal, je ena izmed držav Združenih narodov že začela s pritiski na omenjeni urad, da bi spremenil svojo odločitev. "Upajmo, da urad, ki bi moral delovati v dobrobit ljudem vsega sveta, ne bo podlegel temu pritisku in da bo vztrajal pri tej pomembni potezi. Vojna proti drogam je povzročila že preveč škode prevelikemu številu ljudi po vsem svetu," je sklenil Branson.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.